Nieuws >>> Archief >>> Verslag Schotland

 

VERSLAG SCHOTLAND

Donderdag 24 Augustus vertrokken we om half drie ‘s ochtends richting schiphol. Uiteraard waren we veel te vroeg, de incheckbalie ging pas om half zeven open en het was nog maar half vijf dus op zoek naar koffie. Zo gezegd zo gedaan en rond half zes zaten we aan een kop koffie met appelgebak. Nog even snel naar de wc en rond kwart over zes weer richting incheckbalie, overal lagen mensen te slapen of zaten net als ons te wachten tot ze konden inchecken.

Om half zeven was het dan zover eindelijk konden we inchecken en waren we van die onhandige bagage af, nu nog even door de douane en langs de beveiliging. Dat verliep zonder problemen nog even wachten tot de gate open ging en dan kon de reis beginnen. Rond half negen vertrokken we richting Londen en kwamen daar om 8.40 uur plaatselijke tijd aan. We moesten onze bagage ophalen om die vervolgens weer in te checken voor de vlucht naar Inverness. Nadat we weer de hele procedure doorlopen hadden gingen we eerst naar STARBUCKS om daar een heerlijk kopje koffie te drinken en te wachten op Master Adlington en Master Giffen die we hier zouden ontmoeten om samen verder te reizen. Rond 13.00 uur kwamen we aan in Inverness ( Schotland ), snel de bagage ophalen en richting uitgang.Iedereen had rekening gehouden met regenachtig en koud weer, maar toen we buiten kwamen scheen de zon en was het lekker warm.

Terwijl Master Adlington de auto ging halen trokken wij onze jassen uit want dat was veel te warm.

Toen de auto eenmaal ingeladen was konden we koers zetten richting het huis van Master de Vrij waar wij met z'n vijven de komende dagen zouden verblijven, Daar aangekomen na 45 minuten rijden snel alles uitladen en naar binnen....................... dachten we. Er bleek geen sleutel te zijn en de buren waren niet thuis, dus met z'n allen op zoek naar geheime plekjes waar de sleutel verstopt kon zijn.

Helaas na een halfuur zoeken nog geen resultaat dus alles maar weer inladen en naar de Dojang rijden in de hoop dat daar iemand een sleutel heeft. Gelukkig was er inderdaad iemand maar nog geen sleutel, er werd even gebeld en na een half uur kwam er iemand met de sleutel. Ondertussen hadden we ook wel zin in eten en zijn we dus naar een klein restaurantje gegaan en hebben daar fish 'n chips gegeten.

Onderweg richting het huis zijn we nog even gestopt bij de winkel om wat eten en drinken in te slaan.

Dit moest ook nog mee dus dat was passen en meten maar met wat spul op de hoedeplank en het bier op schoot lukte het net. Eindelijk konden we het huis in en konden we onze bagage en boodschappen opruimen.De koelkast zat propvol met vlees, vis, toetjes, sapjes en vooral bier.

Toen was het tijd om eens rustig te zitten en onder het genot van een biertje eens bij te kletsen.

We zijn nog even de buurt gaan verkennen met de auto en genoten van de mooie omgeving.

De volgende ochtend waren Ria en ik er al om 9 uur af, ook Master Giffen was al op tijd wakker.

We hebben heerlijk een kopje koffie gedronken op de oprit en hebben genoten van het prachtige uitzicht dat we hadden vanaf het huis. Rond 11 uur kregen we toch wel trek dus heeft onze keukenprinses Ria een lekker ontbijt gemaakt n.l. scrambled eggs en bacon.

‘s Middag zijn we in de auto gestapt en hebben wat rondgereden door het geweldige landschap van de highlands. We bezochten wat oude ruines en begraafplaatsen die al eeuwen bestonden. Ook bezochten we een commune waar de mensen puur natuur leefden. Hun huizen hadden daken met gras erop.Hier hebben we een kop koffie gedronken en lekker ontspannen gekletst.

Rond 5 uur zochten we een restaurantje op om te eten want om 6 uur moest er getraind worden.

Toen we in het sportcentrum aankwamen zagen we onze Duitse vriend Johan Grimmer met een leerling dus dat was even gezellig kletsen natuurlijk. Ondertussen was het al 6 uur geweest maar verder nog niemand gezien Master Adlington probeerde de mensen te bereiken maar tevergeefs, er werd niet opgenomen. Rond half zeven besloten we maar dat we met z'n allen naar en pub gingen om gezellig wat te drinken en te kletsen.

Ria en ik snapten er niks van want ondanks alles bleven de Engelse Masters gewoon lachen, maar als dit bij ons gebeurd was het niet best geweest dan hadden er toch mensen op hun donder gehad.

Samen met de Duitsers gingen we richting pub, vlak bij de pub stond een kasteel en dat had de aandacht getrokken van Master Adlington en Master Giffen. Ze vroegen of Ria en ik meegingen om het eens van dichtbij te gaan bekijken, Master Lee was toch in gesprek met de Duitsers dus we wilden wel mee. Toen we dichterbij het kasteel kwamen bleek dat dit helemaal niet zo oud was als dat het op afstand leek, we hebben een toeristische route terug naar de pub genomen waar we Master Lee weer opgepikt hebben en terug zijn gegaan naar huis waar we nog even samen een biertje hebben gedronken en toen naar bed zijn gegaan. Master Lee had tegen Ria gezegd dat ze i.v.m. een uur tijdverschil haar wekker moest aanpassen maar i.p.v. 1 uur werd dat op de een of andere manier 2 uur vroeger gezet dus om 5.15 uur ging die wekker af.

We waren in ieder geval op tijd wakker maar dat waren we liever niet, het overkwam ons dan ook geen tweede keer weer. Het was de dag van het toernooi dus iedereen snel douchen en spullen pakken zodat we na het ontbijt richting sportcentrum konden. Daar waren de voorbereidingen al in volle gang, de opkomst viel wel tegen want een kwart van de mensen kwam gewoon niet opdagen.

Rond 10 uur begon het toernooi en Ria was gelijk al aan de beurt. Eerst moest ze Hyungs lopen, ze zat in een gemengde poule maar dat maakte op haar geen indruk. Ze liep haar Hyung en won daarmee de eerste prijs en was europees kampioen. Toen moest ze de Wapen-Hyung nog doen helaas won ze daar niks mee maar dat vond ze niet erg zij had haar prijs al. Tijdens het toernooi maakten we een hoop nieuwe vrienden waaronder de Australiërs die helemaal waren overgevlogen voor dit toernooi. Johan Grimmer was ook succesvol en pakte 2 eerste plaatsen en uiteindelijk de grote kampioensprijs. Het toernooi was vroeg afgelopen dus zijn we nog even wat gaan drinken met de Duitsers en de Australiërs.

We hadden een hoop lol onderling en Johan moest zijn Grand Champion beker vullen met bier en helemaal leegdrinken in een keer. Na een tijdje gekletst te hebben namen we afscheid van de Australiërs en de Duitsers en gingen we naar een pub. Hier ontmoeten we Lisa en haar vriend , ze is een goede vriendin van Master Adlington. We hebben met z'n allen chinees gehaald en thuis gezellig samen gegeten en gedronken. Na het eten hebben we nog wat ruines bekeken en ‘s nachts ben ik met Master Adlington, Master Giffen, Lisa en Gus naar een begraafplaats geweest om wat dingen te onderzoeken en foto's te nemen.

Zondagochtend gingen we met Master Giffen naar de Dojang van Jan de Vrij om te trainen maar het ging iets anders, ze wilden graag dat Master Lee les gaf in Haedong Kumdo. Zo gezegd zo gedaan en dus stond Master Lee voor de groep enthousiaste Schotten. ‘s Middags gingen we samen met Lisa en Gus oude kastelen bekijken in de Highlands. Het was verder een redelijk rustige dag.

Maandag ochtend stonden we allemaal rond 10 uur op want Lisa zou komen om samen met ons naar Loch ness te gaan en van daaruit diverse slagvelden en kastelen te bekijken en de nodige foto's te schieten. We zijn ook nog bij een oude kathedraal geweest en toen kregen we toch wel trek en gingen we naar een chinees restaurant waar we voor 9 pond pp zoveel mochten eten als we maar wilden.

Daarna terug naar huis waar we nog wat samen dronken en toen afscheid namen van Lisa want de volgende dag vertokken we alweer. Dinsdagochtend rond half tien vertrokken we weer richting vliegveld Inverness om het mooie schotland achter ons te laten en huiswaarts te keren. We hebben 5 leuke dagen gehad met z'n vijven en zullen ons dit nog lang blijven herinneren.

TANG SOO

<<<