Blackbelts >>> Profiel >>> Master Lee

Naam: Master Aldwin H. Lee

President Holland Tang Soo Do Organisatie


Sportschool: Kwon-Moo
Zwarte band behaald in het jaar: 1978
Huidige Dan-graad: 6e Dan Tang Soo Do

 
E-mail: hollandtangsoodo@hotmail.com

5e Dan Haedong Kumdo

 

Master Aldwin Hamilton Lee, 6e Dan is een parttime Tang Soo Do instructeur. In 1974 begon hij met zijn martial arts carrière. In de tijd toen hij begon waren gevechtskunsten populair geworden door de zogenaamde Bruce Lee periode in Nederland. Via de kruidenierszaak waar hij toen werkte kwam hij in aanraking met mensen die affiniteit hadden met de martial arts. Hij volgde college’s van Tae Kwon Do, en later ook van het Wing Chun Do van Sifu James DeMile, een vroegere leerling van Bruce Lee. Via een Wing Chun Do cursus in het stadje Bradford - Engeland kwam hij in aanraking met zijn eerste Tang Shou Dao (Chinees voor Tang Soo Do) instructeur Sifu David Brown. Stijlen die Master Lee heeft beoefend zijn o.a. Oh Do Kwan Tae Kwon Do (1e Dan behaald bij de NTA), Hwa Rang Do, en Pencak Silat Setia Hati.

Van 1979 tot en met 1986 was hij aangesloten bij de Nederlandse Tang Soo Do Moo Duk Kwan Bond van Meester Theo Salm uit Rotterdam. Via de WTSDA kwam hij in contact met zijn huidige instructeur Master John Godwin, die zowel een meestergraad heeft in Hap Ki Do als Tang Soo Do. “Master John Godwin (Master John Godwin's Korean Martial Arts Institutes) en Grandmaster Dominick Giacobbe 8e Dan zijn voor mij voorbeeldige Tang Soo Do beoefenaars”, aldus Master Lee. “Hun visie en overtuigingskracht vind ik uniek, maar ook leergierigheid, concentratie en volharding zijn eigenschappen van voorbeeldige Tang Soo Do beoefenaars.” Specialiteiten van Master Lee zijn o.a. wapenkunde (Moogi Sul) en gewrichtsklemmen (Keuk-gi), en hij heeft een specifieke interesse voor antieke loopvormen (Hyungs) en heelkunde (Hohup Bob).

"De Holland Tang Soo Do Organisatie (HTSDO) is in 2001 van start gegaan en onze organisatie begint nu vorm te krijgen. Deze positieve groei is vooral te danken aan de ervaring die we inmiddels hebben opgedaan uit het verleden, en de onuitputtelijke inzet van mensen in onze Tang Soo Do familie. Vanuit levenservaring weet ik dat fouten nodig zijn om te groeien. Als je maar blijft zoeken naar wat wel en niet kan vanuit de juiste waarden en principes, kun je uiteindelijk bereiken wat je wilt. Communicatie en het openen van nieuwe deuren, bijv. het uitnodigen van andere Masters, of het begeleiden van vrijheid in educatie, werkt stimulerend en verfrissend. Sinds de start van HTSDO hebben we in eigen land trainingen mogen ontvangen onder het privilege van Master David Sgro 6e Dan, Master Mark Adlington 5e Dan, Master Jan de Vry 4e Dan, en Grandmaster Richard Byrne 8e Dan. In 2004 hebben wij speciale clinics mogen meemaken van Grand Master Richard Byrne en verschillende topmensen binnen zijn organisatie, waaronder Master Penny Mitchell 6e Dan, Master Brian White 5e Dan, Master Steve DiGloria 4e Dan, en Master Douglas Housekeeper 4e dan. Dit heeft een verrijkende uitwerking gehad op alle leden en instructeurs. Ik vind het belangrijk om plezier te hebben in Tang Soo Do en om te kunnen blijven leren. Mijn toekomstvisie voor HTSDO is dan ook bijzonder positief. Ik verwacht dat we zowel technisch (herintegratie Chil Sung & Yuk Ro Hyungs, en een technische uitbreiding van een aantal traditionele wapens bijv.) als vriendschappelijk en collegiaal een sprong voorwaarts gaan maken. Maar in welke tempo we ook gaan groeien, kwaliteit vóór kwantiteit blijft een serieuze zaak die zorgvuldig en continue moet worden afgewogen. In ons logo is de vorm van een klassieke weegschaal terug te vinden, zodat we er aan herinnerd blijven onze keuzes voor de toekomst af te wegen met de juiste kennis en wijsheid.”

Tang Soo!

Master Aldwin H. Lee