Wapens -Zwaard (Jang Kum) Het vlijmscherpe blad dat op de Oosterse traditionele wijze gemaakt wordt door het metaal meerdere keren te 'vouwen', gebeurd onder hoge temparatuur om zo een licht maar extreem sterk blad te maken. Het dient met uiterste voorzichtigheid te worden behandeld. Replica's worden gemaakt van roestvrij staal, en worden gebruikt voor training - en demonstratiedoeleinden. Over het algemeen worden de zwaarden ingedeeld in: niet scherp, semi-scherp, en scherp; en qua vorm recht en licht gekromd. Traditionele Koreaanse zwaarden hebben een recht blad en één snijkant. Zie de tabel hieronder voor de anatomie van dit wapen:
'Jang Gum Hyung' is één van Tang Soo Do's traditionele zwaardloopvormen die wordt beoefend door dragers van de zwarte band. In de MooYei Dobo Tong Ji - een klassieke handleiding uit de Koreaanse oorlogvoering - is een speciaal hoofdstuk toegewijd over de hantering van dit wapen.
Links naar: Nun Cha Ku's - Mes - Wandelstok - Waaier - Zwaard - Kama - Stok - Sai - Tonfa - Touw
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||