Wapens - Zwaard (Jang Gum)

Het vlijmscherpe blad dat op de Oosterse traditionele wijze gemaakt wordt door het metaal meerdere keren te 'vouwen', gebeurd onder hoge temparatuur om zo een licht maar extreem sterk blad te maken. Het dient met uiterste voorzichtigheid te worden behandeld. Replica's worden gemaakt van roestvrij staal, en worden gebruikt voor training - en demonstratiedoeleinden. Over het algemeen worden de zwaarden ingedeeld in: niet scherp, semi-scherp, en scherp; en qua vorm recht en licht gekromd. Traditionele Koreaanse zwaarden hebben een recht blad en één snijkant. Zie de tabel hieronder voor de anatomie van dit wapen:

Labeled Sword
Ltr.
Engels
Koreaans
Japans
A
Handle
KaUaRyu
Tsuka
B
Handle-Grip
ByungHyok
Tsuka-Ito
C
Guard
KoDongYi
Tsuba
D
Blade
KalNahl
Mu
E
Tip
SunHyok
Kissaki
F
Shaft/Scabbard
DungChul
Saya
G
Securing Strap
JyngHyok
Sageo

Jang Gum Hyung' is één van Tang Soo Do's traditionele zwaardloopvormen die wordt beoefend door dragers van de zwarte band.

 

Links naar: Nun Cha Ku's - Mes - Wandelstok - Waaier - Zwaard - Kama - Stok