Haedong >>> Welkom

Wat is Hae Dong Kum Do?

Haedong Kumdo is een Koreaanse zwaardkunst. Het is een ongekend krachtige, en sierlijke kunst die zich uit in talrijke loopvormen ( Sang Soo Gum Bup ) vanuit een solide basis techniektraining ( Ki Cho Dong Jak ). Ook de energetische ontwikkeling ( Ki ) van de beoefenaar staat centraal in Haedong Kumdo via meditatie, concentratie en Ki-oefeningen.

Haedong Kumdo is geen onderdeel van Tang Soo Do. Het is een volledig ontwikkeld systeem dat vanuit Tang Soo Do perspectief een interessante aanvulling kan zijn op de wapenkunde ( Moogi Sul ). Haedong Kumdo kan gewoon beoefend worden zonder enige kennis van Tang Soo Do.

Ontwikkelingen van de HTSDO belangengroep

Op 19 oktober 2003 nam een delegatie van de Holland Tang Soo Do Organisatie voor het eerst mee met een clinic in Amsterdam o.l.v. Master Sang Hyun Han (6e Dan) van de European Haidong Gumdo Federation. Het enthousiasme voor het beoefenen van deze kunst werd al snel groter en Master Aldwin H. Lee begon met onderwijzen. Op dit moment zijn er vaste trainingstijden voor Haedong Kumdo bij de Korean Martial Arts Groningen sportschool. Zie de tabel hiernaast.

In 2004 was de groep Haedong Kumdo-beoefenaars van Master Lee klaar om een aantal demonstraties te geven. Op 23 juli 2004 werd er op camping Mooi-Zeegse voor het eerst een demonstratie verzorgd buiten de Dojang in Tynaarlo. Dit ging samen met een demonstratie Tang Soo Do. Deze primeur werd later met succes herhaald. Op 10 september 2004 werd er voor de tweede maal een demonstratie verzorgd in Groningen bij de Sportzapper, een overkoepeld orgaan voor de ontwikkelingen van sport bij de jeugd. Dit keer alleen gericht op Haedong Kumdo.

Tijdens de Open Nederlandse Tang Soo Do kampioenschappen op 16 oktober 2004 maakte de Haedong Kumdo groep een nieuwe vooruitgang. Er werd tijdens dit toernooi een aparte poule-indeling gemaakt voor competitie. Dit gebeurde onder toeziend oog van Haidong Gumdo Master Penny Mitchell uit Amerika. Voor en na dit event werden speciale trainingen georganiseerd om te fine-tunen met Master Penny Mitchell. Een verslag van Frank Akkerboom kunt u lezen via deze link.

KGAI

Per 1 maart 2005 heeft Master Lee de (Traditional) Korean Gumdo Academy International (KGAI) opgericht ter promotie van de verschillende Koreaanse Zwaardkunsten en in het bijzonder Haedong Kumdo.

De eerste KGAI Gup-examens zijn donderdag 3 maart 2005 j.l. met veel succes afgenomen in de Centrale Dojang in Groningen. Kandidaten waren: Dennis Norberhuis, Peter Eimers, Adriaan Norberhuis. Zij zijn geslaagd voor de gele band.

Naast Master Lee zat de heer Anton Kemmerling in de examencommissie. Dhr. Kemmerling is de hoogste autoriteit wat betreft Oosterse Zwaardkunst in de stad Groningen. Hij heeft een 5e Dan in IADO, 1e Dan in KENDO & JUDO en een 3e Dan in JODO. Onze dank aan hem voor de steun bij deze speciale dag.

Haedong Kumdo introductie van Master Lee tijdens het Tang Soo Do trainingsweekend op Schiermonnikoog 26.06.2005

 

 

Traditional
Korean Martial Art

of Swordmanship

 

Trainingstijden bij sportschool K.M.A.G.

in Groningen:

Dinsdag 2000-2100:

Junior & Senior

Docent Master Lee /

Dennis Norberhuis

Donderdag 1900-2000: Jeugd

Docent Master Lee /

Jesse Buitenhuis


Donderdag 2000-2100:

Junior & Senior

Docent Master Lee /

Dennis Norberhuis

Zaterdag 1100-1200:

Junior & Senior

Docent Master Lee

Zaterdag 1200-1300:

Jeugd

Docent Master Lee /

Nora Buitenhuis

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Master Aldwin H. Lee via e-mail.