Symboliek >>> HTSDO Logo

Hieronder de patch van de Holland Tang Soo Do Organisatie:

Centrum: Het midden van ons logo betreft een landkaart van Nederland. Daar overheen staan de tekens van Tang Soo Do in uitgebeeld in het Chinese schrift. Dit symboliseert de beoefening van Tang Soo Do in Nederland.

Um Yang: Het rood-blauwe symbool van dualiteit, zoals we die ook aantreffen in de Koreaanse vlag, staat symbool voor de Oosterse denkwijze. De betekenis van Um Yang staat voor de eeuwige dualiteit in de natuur, en de interactie ervan is een principe van de universele wetten. Hemel en Aarde, Vuur en Water.

De beoefenaars: Traptechnieken zijn een speciaal kenmerk van onze kunst. Het spiegelbeeld van de beoefenaars in het logo houdt in dat de grootste uitdaging de persoon is die je aantreft in de spiegel.

De meesterband: Het uiteindelijke doel van Tang Soo Do is het verwerven van het meesterschap. De rode streep door de gehele zwarte band staat voor ‘eenheid en broederschap’.

6 Sterren: Tang Soo Do wordt wereldwijd beoefend over 6 continenten. HTSDO staat open voor contacten met andere Tang Soo Do beoefenaars over de gehele wereld met als doel om vriendschap en kennis uit te wisselen met andere beoefenaars die martial arts beoefenen vanuit hart en ziel.

  

 

 

 

De Koreaanse vlag

De naam van de Koreaanse vlag is Tae Geuk Ki. De Koreaanse vlag heeft een witte achtergrond, en in elke hoek een trigram. In het midden zit een rood-blauwe cirkel, oftewel ‘Um en Yang’. Dit staat voor het dualisme in het universum.

De vier trigrammen staan voor Hemel, Aarde, Vuur en Water. Klik hier voor een toelichting.
 
 

De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag symboliseert de eenheid en onafhankelijkheid van het Koninkrijk der Nederlanden. Als zij in Nederland wordt gehesen dient de Nederlandse vlag een ereplaats in te nemen.

De juiste kleuren van de Nederlandse vlag zijn helder vermiljoenrood - wit - kobaltblauw. De afmetingen verhouden zich als 2:3 waarbij '2' als broekingsmaat gehanteerd wordt en '3' het uitwaaiend gedeelte is.