Symboliek >>> Start

In deze rubriek leert u vertrouwd raken met een aantal kenmerken van Tang Soo Do. Tang Soo Do is niet alleen trappen, stoten en schreeuwen. We hebben een duidelijke gedragscode omtrent hoffelijkheid, etiquette en regels in de les. Én.. Tang Soo Do heeft wortels in filosofie, wetenschap en een historische relatie met het oude China.

Hier verschaffen we hier enige informatie in relatie tot een aantal vragen die de meeste nieuwkomers of verder gevorderde beoefenaars in vroeger of later stadium aan het denken zet. Wat betekenen de verschillende kleuren banden en logo's in Tang Soo Do bijvoorbeeld? Wat is de procedure en betekenis van verschillende handelingen? Of welke filosofie en gedachtegang licht ten grondslag van Tang Soo Do?

We zullen hier dus toelichting geven op uiterlijke kenmerken en innerlijke gedachtegang, maar een onderwerp waar voortdurend aandacht aan wordt geschonken is etiquette! Een juiste etiquette verschaft een positieve leeromgeving voor communicatie en instructies. Eén van de prominent uiterlijk aanwezige kenmerken in Tang Soo Do is het tonen van respect, hoffelijkheid en discipline.

Een inleiding tot filosofie vind u door op bovenstaande links te klikken. Lees Um Yang en de Vijf Fasen; dieren in relatie tot 'de tradionele vormen', ook wel bekend als 'Hyung' in het Koreaans, uitleg over de vlaggen, het bandensysteem, en etiquette...

 

Stellingen uit de drie stromingen hiernaast over egoloosheid, innerlijke vrede, moralen, een gerichte geest en een verhoogd bewustzijn hebben de 7 leerstellingen van Tang Soo Do sterk beïnvloed. Om gevorderde mentale en fysieke krachten te bereiken is het nodig om deze waarden te integreren in de training. Hierdoor onderscheid Tang Soo Do zich als vecht'kunst' van vecht'sport'.

 

 

 
Filosofische invloeden op Tang Soo Do:

Confucianisme

Concept van 'Deugdzaamheid'

Respect voor je leraar
Focus op educatie

Goedaardigheid en het beschermen van het land

Tao´sme

Concept van 'Do'

Reageer niet met kracht
Wees natuurlijk

Benadrukt het belang van verandering

Boeddhisme

Concept van 'Gedrag'

Leven is heilig

Geestelijke discipline

Meditatie