Training >>> Start

Training. That's what Tang Soo Do is all about! Deze sectie biedt uitgebreid aandacht aan een aantal belangrijke aspecten. Je kan deze informatie zien als naslagwerk en handleiding voor de lessen en examens. Uiteraard kan je bepaalde zaken thuis oefenen, maar pas op dat je de technieken niet verkeerd aanleerd! Het is moeilijker iets af te leren dan iets aan te leren! Vraag dus altijd aan je instructeur om feedback en correctie.

Traditie

Tang Soo Do is een traditionele verdedigingskunst waarbij historische en culturele aspecten een unieke rol spelen. Vanuit dat perspectief bestuderen we ook Koreaanse geschiedenis en spreken we zoveel mogelijk koreaans. Dat maakt het communiceren met Tang Soo Do-ers uit andere landen (Griekenland, Zuid Afrika, Amerika, Duitsland) stukken eenvoudiger! We spreken allemaal dezelfde taal!

Hygiëne

Een gezonde geest in een gezond lichaam! Persoonlijke verzorging is bij Tang Soo Do erg belangrijk. We trainen op blote voeten en hebben veel fysiek contact met anderen. Logisch dat je rekening houdt met een aantal zaken. In de tabel hiernaast wordt dat nogmaals uiteen gezet:

 

 

 

 

Hygiëne >>>

- Kom altijd schoon naar de Dojang

- Douche voor en na de training (al dan niet thuis)

- Zorg voor schone en kort geknipte nagels

- Draag tijdens de training geen sieraden (ringen, oorbellen en dergelijke)

- Zorg een een schone, gestreken Do Bohk (uniform) en wees het waardig

- Ruim je eigen rotzooi op, maar ook die van anderen!